Img

Adaugat la data: 04-08-2021 de Petrovici Vasile

NEAGRA

Asociația Fighting For Art și Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului vă invită sâmbătă, 7 august, de la ora 17, la Galeria Ghețărie din cadrul complexului muzeal Mogoșoaia la vernisajul expoziției NEAGRA semnată de artistul Alin Carpen și curatoriată de Ana Petrovici-Popescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 7-31 august, de marți până duminică, între orele 10-18.

Tema închisorilor și a deportărilor în perioada comunistă reprezintă o istorie recentă a poporului nostru, ce a modelat personalitatea populație din acea perioadă. Sunt foarte multe trăiri interioare ale individului, greu de descifrat și de înțeles pe deplin din perioada comunistă. Cred că aici cumva am vrut să ajung : să exprim acea forță interioară, cumva stangulată și sugrumată de securitatea comunistă.
Alin Carpen

Sculpturile lui Alin Carpen transmit prin fiecare por, tragedia colectivă formată din suferința fiecărui prizonier adăugat ca un ingredient oarecare la marea masă de oameni care au greșit cu gândul. Gânduri-totem care nu mai oferă protecție deoarece și-au pierdut puterea magică, stârnesc dorința de a le atinge datorită căldurii formelor înmuiate în negru care adună laolaltă toată suferința umană, izolările fiecărui prizonier și pregătirea unei morți împreună.
Ana Petrovici-Popescu