Img

Adaugat la data: 24-11-2020 de Petrovici Vasile

The Other's Skin

Din 2016, Future Museum - unul dintre proiectele pe termen lung al Centrului Ceh din București, oferă spațiul său artiștilor români și ideilor lor inovatoare, creative, progresiste.
Expoziția cuplului de artiști Ana și Sever Petrovici-Popescu poate fi catalogată drept progresistă, petulanta și expansivă, întrucât tratează teme contemporane ce țin de zona socială, politică, religioasă și culturală, de la aspecte ce privesc relații de subordonare, canibalizare pâna la migrație și identitate individuală sau colectivă.
Lucrările prezentate îl expun pe “Celălalt” ca fiind un sine privit prin ochii altora, conceptul de “Celălalt” fiind folosit ca nucleu al expoziției. Fie că vorbim de buze, mâini, subraț sau alte părți ale corpului, pielea este prezentată ca un ultim strat de protecție și totodată un prim catalizator în interacțiunile cu ceilalți devenind astfel laitmotivul expoziției și un actor care joacă rol unificator atât conceptual cât și fizic.
În încheiere aș sublinia faptul că expoziția poate fi privită ca un experiment. Fiind o primă expoziție personală ca și cuplu, cei doi artiști au dat dovadă de o bună relaționare atât la nivel de concept cât și la nivel estetic, prin prisma lucrărilor care se completează și se susțin reciproc.

Emil Ghiță, coordonator al proiectului Future Museum
Robin Ujfaluši, director al Centrului Ceh

Catalogul The Other`s Skin poate fi primt gratuit în format pdf, dacă ne trimiteți adresa de e-mail.

Autor: Ana Petrovici-Popescu
Anul publicarii: 2020
Editura:
Numar de pagini: 32